Hajmax hajbeültetés - 1025 Budapest Szépvölgyi út 100/B. | Ingyenes konzultáció: +36 70 5 888 666 | E-mail: info@hajmax.hu

Hajbeültetés

A Hajbeültetés menete

1. A hajhagymák elkülönítése

A hajhagymák elkülönítéseAz egészséges ember hajszálainak száma a fej méretétől függően 90.000 és 140.000 között mozog. Ez 1 cm2 területen nagyjából 120-200 hajszálat jelent. A tarkótájék átlagosan 260 hajszál/cm2 sűrű. Ebben, az átlagosnál jóval dúsabb hajzattal fedett, tarkó feletti sávban található DHT-érzéketlen hajhagymák a hajbeültetés legértékesebb alanyai. Vastag, erős hajszálakat termelnek, és hormonellenálló tulajdonságukat az átültetés során is megőrzik.

 

Ezen a részen jelöljük ki az egyedileg megtervezett nagyságú és alakú kivételi területet (donor terület). A bőr itt helyileg kiválóan érzésteleníthető, ezért nincs szükség altatásra. A hajbeültetési beavatkozás első lépéseként a fejbőr 1-4 hajszálat tartalmazó természetes hajhagymacsoportjai köré maximum 1 mm átmérőjű, vékony falú, éles szélű körkés segítségével szövethengereket képzünk. A körkés két altípusát alkalmazzuk: manuális, vagy kézi eszközt és gépi, vagy automatizált kiszedőt. Klinikánkon mindkét módszer elérhető.

2. A szövethengerek feldolgozása

A szövethengerek feldolgozásaA hajhagyma csoportokat tartalmazó szövethengereket (graft) eredeti helyükről kiemeljük, ezután mikroszkóp alatt előkészítjük azokat a beültetésre. A szövethengerek a feldolgozás során tisztábbá, áramvonalasabbá válnak.

 

A feldolgozás során a hajhagymák száma minden szövethengerben pontosan megállapítható. A graftokat az asszisztens osztályozza a hajhagymák száma szerint, majd szétosztja egy négyosztatú petri csészébe. Amikor a tároló megtelt, megszámolja, hogy melyik típusú graftból mennyi van, így kapjuk meg a kiemelt hajszálak számát.

3. A szövethengerek beültetése

A szövethengerek beültetéseA hajbeültetés szintén helyi érzéstelenítésben történik. A páciens egyéni igényei, és a szakember tapasztalata alapján kialakítjuk a hajhagyma csoportok lehető legjobb eloszlását, meghatározva a leendő hajszálak irányát, meredekségét, sűrűségét a fogadó terület minden részén. Ezek után implanter segítségével behelyezzük a szövethengereket a kijelölt területekre.

 

Eredmények és gyógyulás

Gyors gyógyulás, jó hatásfok

Mivel a szúrtechnikás hajátültetés egészen kicsi sebzések során képes kitermelni az átültetendő hajcsoport mennyiséget, az adó területen a sebek rendkívül gyorsan begyógyulnak. A beavatkozás nem igényel intézeti bennfekvést. Van, aki a beavatkozás másnapján már dolgozni megy.

 

A szövethengerrel védett hajhagymák nagyon kicsi eséllyel sérülnek a hajbeültetés beavatkozás során. Ezzel a módszerrel átültetve a hajhagymák 97%-a új hajszálat termel a fogadó területen.

 

Az új haj erős, teljes értékű, a mindennapokban és a fodrászati gyakorlatban is ugyanúgy kezelhető, mint a hajzat többi része.